Polityka prywatności i bezpieczeństwa

Polityka prywatności - Ogólne informacje

Sklep internetowy e-swiatlo.pl - zwany dalej Sklepem - jest własnością i jest obsługiwany przez firmę APM MORKOM Jarosław Moryc z siedzibą przy ul. Drogowców 7, 32-400 Myślenice, wpisaną do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez Ministra Gospodarki, numer REGON 356285490, NIP 681-174-08-63, tel.: 012 274 41 51 - w dni robocze w godz. 9-16, biuro@e-swiatlo.pl.

Sklep prowadzi prezentację i sprzedaż artykułów oświetleniowych zwanych dalej Towarami, których firma jest sprzedawcą.

Polityka prywatności i bezpieczeństwa

Jako właściciele Sklepu zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdą osobę wykorzystującą w jakikolwiek sposób Sklep obowiązuje aktualna Polityka Prywatności.

Ewentualne zmiany w Polityce Prywatności nie wpłyną na podstawową zasadę:
Nie sprzedajemy i nie udostępniamy danych osobowych Klientów osobom trzecim w sposób sprzeczny z prawem lub zasadami określonymi przez nas w tym dokumencie.

Proces składania zamówienia w naszym sklepie jest chroniony bezpiecznym, 256 bitowym kluczem Commercial SSL Zapewniamy poufność transakcji przeprowadzanych przez klientów w naszym Sklepie oraz bezpieczeństwo danych osobowych przekazywanych do Sklepu podczas procesu składania zamówień. Proces składania zamówienia w naszym sklepie oraz przekazywania danych jest szyfrowany za pomocą silnego, 256 bitowego klucza Commercial SSL.


W e-swiatlo.pl możesz kupować bez obaw. Gwarantujemy możliwość rezygnacji z zakupu wysyłkowego i zwrotu towaru bez podawania przyczyny w ciągu 10 dni od otrzymania przesyłki. Możliwość zwrotu towaru bez podania przyczyny do 10 dni od daty otrzymania. Stosujemy się do obowiązujących przepisów prawa polskiego i umożliwiamy konsumentom zwrot towaru bez podania przyczyny w terminie do 10 dni od daty otrzymania przesyłki.


Dane osobowe

W czasie korzystania z Sklepu, Klient może zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie formularza, lub w inny sposób. Złożenie zamówienia przez Kupującego jest równoznaczne z jego zgodą na przechowywanie i przetwarzanie przez Sklep danych osobowych zawartych w zamówieniu, zgodnie z obowiązującymi przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U.1997 Nr 133 poz.883 wraz ze zmianami).

Zgodnie z przyjętą praktyką większości Sklepów, przechowujemy zapytania HTTP kierowane do naszego serwera. Oznacza to, że znamy adresy IP komputerów, których użytkownicy przeglądają treści informacyjne naszego Sklepu.

W przypadku składania zamówienia w naszym Sklepie Klient, poprzez akceptację postanowień Regulaminu sklepu, wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez naszą firmę w celach związanych z realizacją umów zawieranych pomiędzy Zamawiającym a Sprzedawcą.

Nigdy nie traktujemy zgody Zamawiającego jako zgody domyślnej. Zgodę na przetwarzanie danych osobowych Klienci Sklepu wyrażają poprzez zaznaczenie odpowiedniej opcji podczas składania zamówienia.

W każdej chwili Klienci Sklepu przy wykorzystaniu poczty e-mail lub za pomocą listu poleconego mogą poprosić o usunięcie swoich danych ze Sklepu. Ważne, aby prośba dotarła do nas w taki sposób, który nie będzie budził wątpliwości, że dane należą do autora żądania. W przypadku wątpliwości pracownicy Sklepu mają prawo dokonać czynności weryfikujących.

W przypadku cesji praw do niniejszego Sklepu zastrzegamy sobie prawo przekazania danych Klientów ewentualnemu następcy prawnemu. Klienci Sklepu zostaną dodatkowo poproszeni o wyrażenie zgody na powyższe.

W przypadku niektórych form płatności elektronicznych (np. przelewy24.pl), dane Klientów mogą być przekazane firmie pośredniczącej w transakcjach płatniczych. Podanie tych danych jest wymagane przez firmę pośredniczącą.

Dane Klientów Sklepu możemy przekazać uprawnionym organom tylko i wyłącznie na podstawie obowiązujących przepisów prawa.

W każdej chwili Klienci Sklepu mogą, zgodnie z przepisami polskiego prawa, żądać informacji na temat tego, co dzieje się z pozostawionymi przez nich danymi osobowymi.

W razie wątpliwości prosimy o kontakt przy wykorzystaniu tradycyjnej poczty lub e-mail.

Wiadomości e-mail wysyłane przez Sklep

W przypadku zamówień składanych w naszym Sklepie, zastrzegamy sobie prawo do wysyłania do Zamawiającego wiadomości e-mail stanowiących powiadomienia o stanie realizacji zamówień, na adres e-mail podany podczas składania zamówienia. Pod tym określeniem rozumie się informacje odnoszące się bezpośrednio do realizacji zamówienia. Dodatkowe wyrażenie przez Zamawiającego odpowiedniej zgody dotyczącej otrzymywania biuletynu informacyjnego podczas procesu składania zamówienia lub samodzielna i potwierdzona subskrypcja biuletynu, oznacza wyrażenie zgody na otrzymywanie dodatkowych wiadomości e-mail z informacjami o nowościach, promocjach, itp. Klient posiada prawo rezygnacji z otrzymywania biuletynu nowości w każdej chwili i wyłączenia go poprzez panel zarządzania biuletynem.


Odpowiedzialność właściciela sklepu

Nie bierzemy odpowiedzialności za reklamy serwisów i usług, oferowanych przez podmioty trzecie, ewentualnie pojawiające się w naszym serwisie.

Treści i opinie, wyrażane w sklepie przez osoby odwiedzające go, pozostają ich własnością. Nie bierzemy za nie jakiejkolwiek odpowiedzialności, nie identyfikujemy się z nimi. Nie zawsze są one zgodne z naszymi poglądami i opiniami, więc zastrzegamy sobie prawo do usuwania opinii.


Cookies

Sklep może wykorzystywać pliki Cookies (lub podobną technologię), umożliwiające identyfikację Użytkownika.

Dostęp do danych

Użytkownicy mają dostęp do swoich danych poprzez odpowiedni formularz zwany panelem Klienta.

Zmiany

Ewentualne zmiany dokonane zostaną poprzez dokonanie odpowiedniego zapisu w niniejszej polityce prywatności.

clear-bug-div
Waluty
Dane firmy

APM Morkom

tel. (12) 274 41 51
e-mail fiber@apm-swiatlowody.pl
ul. Drogowców 7
32-400 Myślenice
woj. małopolskie
NIP: 6811740863